Endelig blir det ordentlig tauhall i Trondheim. dette har vi jobbet med i mange år. Første tauvegg står klar høsten 2022. Les mer i NCC sin pressemelding under.

Det 17 meter høye Tårn 13 i Sluppenveien vil bli en spennende utvidelse av dagens klatresenter. Planene ble nylig godkjent av Trondheim kommune.

-Vi er svært godt fornøyd med at planene for klatretårn nå kan settes ut i livet. Utvidelse av tilbudet til Grip Klatring på Sluppen er en del av prosessen med å utvikle bylivet på Sluppen, sier prosjektsjef Ida Stokkan, i eiendomsselskapet R. Kjeldsberg AS.

Det er R. Kjeldsberg som eier bygget, og ombygging av det gamle lagerbygget er ett av flere grep R. Kjeldsberg AS for å gjøre Sluppen til en mer levende bydel.

Kjeldsberg og NCC har siden i midten av oktober gjennomført en kort samspillsfase med tilhørende prosjektering, hvor optimalisering av bygget er jobbet frem. Nå ser prosjektleder Terje Løvseth frem til å starte opp selve byggearbeidet.

-NCC har i samspills- og prosjekteringsfasen fått brukt sin erfaring og kompetanse til å forberede byggingen av et klatretårn samtidig som det er drift i bygget. Noe prosjektering gjenstår, men oppstart bygging går som planlagt og vi synes dette er et spennende prosjekt å ta fatt på, sier Terje Løvseth.

Klatretårnet bygges inn i det eksisterende bygget og blir dermed en integrert del av bygningsmassen.

Med leietakere i deler av bygget har det vært en komplisert oppgave å finne gode løsninger som sikrer god fremdrift i prosjektet og samtidig ivareta leietakere og ikke minst sikkerheten for personer i området.

-Vi er klare for å starte byggingen og ser frem til å ønske klatrere velkommen til Tårn 13 til høsten 2022, avslutter prosjektleder Terje Løvseth.