mestring – bevegelse – felleskap

kurs

———————————————————————————————————————————- 

kurs for alle

Vi har et kurs for deg, uansett alder, ferdighetsnivå eller funksjonsgrad. Under ser du oversikt over våre kurs.

 

gRUNNKURS

Dette kurset gir deg kunnskap til å sikre en klatrer på led på en trygg måte og også klatre trygt selv. Kurset bygger på kursopplegget som er utarbeidet av Norges Klatreforbund og ender opp i Brattkortprøven. 

Brattkort kreves hvis du skal sikre og klatre på led og topptau i Klatresenteret og de aller fleste klatresentrene i Norden. 

Det vil være maksimalt 6 deltakere pr. instruktør på kurset. Vi trenger minimum tre deltakere for å gjennomføre kurset, men det hender vi gjennomfører med bare to også. Du vil få beskjed i rimelig tid hvis vi ikke får det til.

Etter endt kurs så får du syv dagers gratis klatring i senteret. Krav: Minimum 13 år, godkjenning fra foresatte inntil fylte 18 år. Kurset er på 8 timer fordelt på to kvelder.

Pris: 1300,- Inkl. Brattkortprøve, inngang og lån av nødvendig utstyr.

PRØV KLATRING

Er du nysgjerrig på klatring og har lyst til å finne ut om dette er noe for deg? I kurset prøv klatring  får du muligheten til å klatre i tauveggen og buldre på de flotte buldreveggene våre med instruktør og får gode råd om hvordan man beveger seg i bratt lende. Dette er en bra måte å teste deg selv, få en fin opplevelse og kanskje starte et klatreliv.

Tauklatring og buldring i 2 timer med instruktør. 

Pris: 350,- Inkluderer inngang og lån av nødvendig utstyr

Nye kurs settes opp i løpet av uke 42

KLATRELEDER INNE

Klatreleder inne er et NKF kurs som skal sikre at grunnkurs og andre klatreaktiviteter holdes på en sikker og bra måte.

Opptakskrav:

  • Fylt 16 år ved kursstart. Deltakere mellom 16 og 18 år vil ha et begrenset arbeidsområde*.
  • Minimum 1 års erfaring med klatring og sikring på led inne eller ute
  • Må kunne lede ruter på bolter sikkert og metodisk.
  • For å delta på kurset må man ha registrert Brattkort på www.brattkompetanse.no.

Bestått kurs kvalifiserer til instruktørgodkjenningen Klatreleder inne. Kurset er delt i to moduler, en metodedel og en veilederdel. Metodedelen skal forsikre at deltagerne har kunnskap og forståelse for klatringens håndverk. Håndverket er alt som har med sikringsrutiner, valg og bruk av utstyr og taulagsarbeid. Man skal også forstå prinsippene rundt klatreteknikk og bevegelse.

Veilederdelen skal gi deltagerne trening i rollen som instruktør, slik at de kan holde de kurs og aktiviteter som kvalifiseringen gir. Dette innebærer at de må vise at de kan holde et grunnkurs inne. Som en del av kurset skal de få tilbakemelding på sin rolle som instruktør.

Kurset kvalifiserer til å

  • være instruktør og kursleder på innføringskurs inne
  • organisere klatring som aktivitet innendørs for barn, ungdom osv.
  • gjennomføre Topptaukort- og Brattkortprøver

* Klatreledere under 18 år kan ikke ha selvstendig sikkerhetsansvar. De kan være medinstruktør på kurs og lede klatreaktiviteter der sikrerne har Brattkort eller Topptaukort, men de kan ikke være kursleder eller gjennomføre prøver.

Kurset er på 12 timer fordelt på to kvelder.

Pris: 2200,-