mestring – bevegelse – felleskap

kurs Sluppen

kurs for alle

Her finner du oversikt over kursene våre. Har du spørsmål om våre kurs kan du sende en mail til kurs@gripklatring.no

gRUNNKURS/Brattkortkurs

Dette kurset gir deg kunnskap til å sikre en klatrer på led på en trygg måte og også klatre trygt selv. Kurset bygger på metodesettet som er utarbeidet av Norges Klatreforbund og ender opp i Brattkortprøven.

Brattkort kreves hvis du skal sikre andre klatrere i våre anlegg, og i de aller fleste klatresentrene i Norden.

Det vil være maksimalt 6 deltakere pr. instruktør på kurset. Vi trenger minimum tre deltakere for å gjennomføre kurset, men det hender vi gjennomfører med bare to også. Du vil få beskjed i rimelig tid hvis vi ikke får det til.

Om du ikke er medlem får du fjorten dagers gratis klatring i senteret. Krav: Minimum 13 år, godkjenning fra foresatte inntil fylte 18 år. Kurset er på 8 timer fordelt på to kvelder.

Pris: 1500,- Inkl. Brattkortprøve, inngang og lån av nødvendig utstyr.

PRØV KLATRING

Er du nysgjerrig på klatring og har lyst til å finne ut om dette er noe for deg? I kurset prøv klatring  får du muligheten til å klatre autobelay og buldre på de flotte buldreveggene våre med instruktør, i tillegg vil du få gode råd om hvordan man beveger seg i bratt lende. Dette er en bra måte å teste deg selv, møte andre likesinnede, få en fin opplevelse og kanskje starte et klatreliv.

Klatring i 1-2 timer med instruktør. 

Pris: 350,- Inkluderer inngang og lån av nødvendig utstyr

Gratis for medlemmer

 

OPPFRISKINGSKURS

For deg som har klatret før, men trenger en oppfriskning før sikringskortprøven (ledkortet). Kurset blir kjørt som dag 2 av grunnkurs inne. Meld degpå grunnkurs inne, og skrive at du ønsker kun oppfriskningskurs i kommentarfeltet!

klatreinstruktør inne

Klatreleder inne er et NKF kurs som skal sikre at grunnkurs og andre klatreaktiviteter holdes på en sikker og bra måte.

Opptakskrav:

  • Fylt 16 år ved kursstart. Deltakere mellom 16 og 18 år vil ha et begrenset arbeidsområde*.
  • Minimum 1 års erfaring med klatring og sikring på led inne eller ute
  • Må kunne lede ruter på bolter sikkert og metodisk.
  • For å delta på kurset må man ha registrert Brattkort på www.brattkompetanse.no.

Bestått kurs kvalifiserer til instruktørgodkjenningen Klatreleder inne. Kurset er delt i to moduler, en metodedel og en veilederdel. Metodedelen skal forsikre at deltagerne har kunnskap og forståelse for klatringens håndverk. Håndverket er alt som har med sikringsrutiner, valg og bruk av utstyr og taulagsarbeid. Man skal også forstå prinsippene rundt klatreteknikk og bevegelse.

Veilederdelen skal gi deltagerne trening i rollen som instruktør, slik at de kan holde de kurs og aktiviteter som kvalifiseringen gir. Dette innebærer at de må vise at de kan holde et grunnkurs inne. Som en del av kurset skal de få tilbakemelding på sin rolle som instruktør.

Kurset kvalifiserer til å

  • være instruktør og kursleder på innføringskurs inne
  • organisere klatring som aktivitet innendørs for barn, ungdom osv.
  • gjennomføre Topptaukort- og Brattkortprøver

* Klatreledere under 18 år kan ikke ha selvstendig sikkerhetsansvar. De kan være medinstruktør på kurs og lede klatreaktiviteter der sikrerne har Brattkort eller Topptaukort, men de kan ikke være kursleder eller gjennomføre prøver.

Kurset er på 12 timer fordelt på to kvelder.

Pris: 2200,-

Seniorklatring

Ønsker du å prøve klatring, men er usikker på om det er noe for deg over 60? kom på seniorklatring på Grip Sluppen og test det med instruktør og veileder Erik Hattestad. Klatring er en fantastisk måte å bevege seg på, det trenger ikke være noe for bare barnebarna dine, det er mange eldre som har stor glede av klatring som trening og aktivisering, vi ønsker deg velkommen til Grip Sluppen for seniorklatring og kaffedrikking. 

Klatring i 2 timer fra kl 10 til 12 med instruktør

Pris: 130,- du betaler ordinære priser for det tu trenger.

Gratis for medlemmer 

Leding på naturlige sikringer

Når du er ferdig med dette kurset er du i stand til å lede på naturlig sikrede ruter i fjellet. 

INNHOLD

Utstyr og knuter – Taulag og taulagsrutiner – Tur etter evne – Farer i fjellet – Rappellering – Standplass – Flertaulengders tur i fjellet

Krav: minimum 16 år. Godkjenning av foresatt inntil fylte18 år. Klatrer grad 5 på bolt.

Sted: Kurset arrangeres på felter i Trondheims-området.

Varighet: 18 timer

Pris: kr 3 800,- Inkluderer lån av nødvendig utstyr.

Praktisk info:

Dette er et utekurs og går over en ettermiddag og to kvelder på Agdenes.  Kursdeltager bor i egne telt eller felles lavvo.

Klatresenteret stiller med alt nødvendig klatresutstyr, men har du personlig utstyr så bruk dette.

Merk at påmeldingen er bindende og refunderes ikke ved avbestilling. Er du skadet eller syk kreves legeerklæring for refusjon.

Vårens/sommerens kurs er ferdige men vi setter opp nye kurs til høsten om det er tilstrekkelig interesse. Sett deg gjerne på interesselisten under så sender vi en e-post når nye kurs blir lagt ut.

Interesseliste

https://www.kursagenten.no/skole/Grip-Klatring