fbpx

Ruteskruing

I senteret skur vi mange bulder hver uke. Og i alle grader!

Skrusession blir holdt hver mandag og fredag. Vi skrur vanligvis på dagtid slik at de er klare til kl. 16:00 når mengden kommer.

Ruteskruing blir ivaretatt av vår skrusjef, Erik Hattestad, som har mange års erfaring med å skru ruter på klatresentere. Vi stiller høye krav til våre rutesettere. Alle har vist at de mestrer kunsten med å skru før de får jobb som ruteskruere. De fleste har også gått på ruteskruekurs med Adam Pustelnik, som skrur mye i World Cup og VM.

Vi skrur fra 20-30 bulder i uka. I løpet av 6 uker er hele hallen skrudd ned. Dvs du har ca. 6 uker på det til å gå problemer før det forsvinner.

Alle veggen og soppene har profiler som snart vil bli merket med nummer.  Vi skrur etter hvor profilen starter og har en liste på antall buldre, gradsfarger og klatrestiler den skal inneholde. Den siste profilen vi skrur vil da være den det er lengst tid til omskruing på. Det henger opp lister over bulder i hallen.

I tillegg til disse faste bulder så blir det skrudd 3 bulder i uka på flatveggen. Det er:

  • Ukas bulder
  • Ukas pudding
  • Ukas tulling

Dette er svært populære bulder. Av og til er puddingen ganske hard. Ukas bulder er alltid hard!

Gradering

Gradering følger en fargeskala fra lett til vanskelig. Det er ikke vanlig å gradere ruter inne, men her er en pekepinn på nivået:

GUL: 4A,4B,4C
GRØNN: 5A,5B,5C
BLÅ: 6A,6A+,6B
RØD: 6B+,6C,6C+
SVART: 7A,7A+,7B
HVIT: 7B+ ->