Brattkortprøve

Norges Klatreforbund har innført to typer sikringskort, Brattkort og Topptaukort. Ledkort og Brattkort er det samme. Det gamle, grønne, brattkortet er gyldig som Brattkort, og vil gjelde for all fremtid. Dvs. man trenger ikke å oppgradre til Brattkort. Det gamle, røde, kan oppgraderes til et Brattkort dersom man sender et bilde av signatursiden til brattkort@klatring.no.

Det nye ordningen med to typer kort (brattkort og topptaukort), medfører også at det er to forskjellige prøver, brattkortprøve og topptauprøve. De som ønsker kun topptau vil ha en enklere prøve hvor ledklatring og sikring på led ikke inngår.

Sikringskort skal ikke utstedes til barn under 13 år. Barn mellom 13 og 16 år som demonstrerer tilstrekkelig modenhet og sikkerhetsinnsikt, kan etter grundig vurdering og foresattes samtykke gis sikringskort. Før fylte 16 år er foresatte ansvarlig for at barnet holder kunnskapen ved like. Er barnet ute av trening bør det ta et nytt kurs. Sikringskort utstedt til personer under 16 år, varer frem til de blir 16 år. Kortet skal være underskrevet av foresatte for å være gyldig.

Etter fylte 16 år varer sikringskort evig og behøver ikke fornyes, men i dette ligger det en forpliktelse for innehaveren til å sørge for at han/hun holder kunnskapen ved like. Er man ute av trening bør man skaffe seg opplæring.

Hvis du er en øvet klatrer, eller du har gjennomført Grunnkurs Inne (topptau og/eller ledklatring) eller et oppfriskningskurs så kan du ta prøven. Du velger selv om du vil ta brattkort eller topptaukort. Sikringskortet skal henge synlig i klatreselen når du klatrer i Klatresenteret.

Våre instruktører gjennomfører prøven etter Norges Klatreforbunds retningslinjer og instrukser.

Næmere informasjon om den brattkortordningen finner du her.

Prøven tar ca ½ time. Vi gjennomfører prøven hver ukedag fra kl 10:00 til 21:00. Du må ha med deg en klatrepartner til prøven som kan klatre på topptau og eventuelt led. Dersom du ikke har det, så gi beskjed, – vi vil da forsøke å finne en klatrer.

Det er ingen påmelding til brattkortprøven, men det er fint om du sender en e-mail på forhånd om når du vil ha prøven. Vi kan også ta den på sparket dersom det er kapasitet, – spør i resepsjonen.

Pris: 100,-

Bruk kontaktskjema under dersom du ønsker å ta brattkortprøve. Vi tar kontakt så fort som mulig

[wpforms id=”4391″]